Obsah

Aktuální číslo

Migrace jako předvolební téma

Napsal Dan Drápal

Začnu tvrzením, které možná ledaskoho překvapí: Postoj k migraci považuji za nejdůležitější předvolební téma, a to jak voleb do Poslanecké sněmovny, tak voleb prezidentských. Migrací se zabývám dlouhodobě a čím dál víc jsem přesvědčen, že se hraje o samotný život evroamerické civilizace. A že tento boj je již téměř prohraný. Jelikož ale jde o proces pomalý a dlouhodobý, tak ho sice registrujeme, ale domníváme se, že jiná témata jsou důležitější. Z hlediska čtyřletého volebního cyklu se téma migrace jeví jako málo relevantní.

Zdá se ale, že naši občané „nejsou blbí“. Sice téměř každý, kdo před nekontrolovanou migrací varuje, dostane téměř okamžitě nálepku xenofoba, zpátečníka atd. atd. (ze široké škály nabídek si vyberte sami), nicméně každý, kdo sleduje zprávy ze západní Evropy, musí tušit, že něco podstatného je špatně.

Snaha dosáhnout toho, aby i Česká republika přijala své „kvóty“ migrantů, je pochopitelná. Někteří občané západoevropských států si začínají všímat, že zatímco tam jsou teroristické útoky takřka na denním pořádku, v oněch „zpátečnických“ zemích Visegrádu k žádným takovým útokům nedochází. Přinejmenším zatím. A mohli by začít uvažovat o tom, proč asi. Proto vše budí dojem, že evropské „elity“ chtějí, aby tento rozdíl zmizel. Abychom „solidárně“ přijali i nějakého toho teroristu.

Domnívám se – i když za to dnes sklidím posměch – že za nějakých dvacet let budeme mít příležitost přijímat hodně migrantů. Budou to třeba etničtí Švédové nebo Britové.

Napsal mi nedávno známý z Moravy, proč bude zase volit Miloše Zemana. Ano, registruje řadu nepěkných vlastností našeho současného prezidenta. Ale říká, že u něj má jistotu, že bude vždy zaujímat jasný postoj proti islamizaci a na podporu Izraele. Miloše Zemana opravdu nemusím, ale uvědomil jsem si, že na tom něco je. A určitě si budu všímat úvah dalších prezidentských kandidátů na toto téma.

Samozřejmě mi vadí, že Tomio Okamura nebyl schopen odlišit pronásledované křesťany, které jsme přijali, od muslimů. Samozřejmě, že nám z Generace 21 Miloš Zeman ublížil, když tvrdil, že jsme pouhou cestovkou pro lidi, kteří se chtějí dostat do Německa. Samozřejmě, že velkým nebezpečím je i putinovské Rusko.

Nicméně když vidím, co se děje v západní Evropě, zdají se mi problémy, které tady řešíme, včetně Babišových chytristik, jako relativní prkotina.

Uvedu příklad: Podle oficiálních odhadů bylo v Británii do roku 2006 obřezáno 74 000 dívek. O deset let později to bylo již přes 130 000 dívek. Přitom ženská obřízka byla prohlášena za trestný čin již před třiceti lety. Za celou tu dobu nebyl za její praktikování odsouzen jediný člověk.

Samozřejmě že sama tato barbarská praxe v nás vzbuzuje odpor. Nicméně tuto praxi jako takovou nevidím jako největší problém. Jako problém vidím to, že Britové nejsou schopni jednat podle vlastních zákonů. A to dokonce ani v takto jednoznačném případě, kdy není pochyb o tom, zda se skutek stal či nestal. (Upozorňuji preventivně své kritiky, že je mi známo, že Korán ženskou obřízku nepředepisuje. Tento fakt ale není relevantní pro mou argumentaci.)

Všimněme si, že „liberálové“ mají jasno: Každý, kdo chce omezit migraci, je „rasista“. A rasismus je nejhorším prohřeškem, dokonce horším, než „homofobie“. Rasismus má před homofobií jednoznačně „přednost“. Proto sem budou levicoví liberálové dopravovat další tisíce migrantů, přestože jsou stoprocentně „homofobní“. Je to o nich známo a oni se tím nikterak netají. A je statisticky dokázáno, že tento postoj se nemění ani v druhé, ani v třetí generaci. Jaké to může být vyústění? Možná se levicoví liberálové spojí s muslimy a společně vyhladí zbytky evropské civilizace. A pak se muslimové obrátí proti liberálům, kteří jim k tomuto vítězství dopomohli. Nebo… je tu ještě jedna možnost. Tu zvolil už před mnoha lety slavný francouzský levicový filosof Roger Garaudy, když konvertoval k islámu. Někteří liberálové si patrně v takové situaci zdůvodní, proč hodili homosexuály přes palubu.

My bychom měli mít také jasno. Měli bychom vědět, že nejsme spasitelé celého světa, a že jsme zodpovědní především za ten kousek země, který se jmenuje Česká republika. Tam bychom měli dbát na dodržování zákonů a na bezpečnost pro všechny, kdo zde žijí. Neznamená to, že bychom neměli přijímat lidi z jiných zemí. Měli bychom ale přijímat ty, kdo se chtějí do této společnosti integrovat. Ano, vím, tato společnost je nedokonalá. Ovšem my také nikoho nenutíme, aby se integroval právě do této společnosti.

Obávám se, že země visegrádské čtyřky, možná spolu s Pobaltím a některými balkánskými státy, mohou úpadek evropské civilizace pouze zpomalit, nikoli zvrátit. I když… Jsem si jist, že za pokus to stojí.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.