Obsah

Aktuální číslo

Nechraňme Andreje Babiše před extremisty, chraňme Českou republiku před Andrejem Babišem!

Napsal Výbor KOD

Žádáme demokraty v českých politických stranách, aby se jasně postavili za demokracii a proti Andreji Babišovi. A prosíme naše spoluobčany, aby se k nám připojili.

To, o co dnes jde, není, jak zachránit Andreje Babiše před extrémisty, ale jak zachránit Českou republiku před Andrejem Babišem. Jde o to, jak do budoucna uchovat demokratickou politickou opozici, která bude schopná, dokud to půjde, čelit politickými prostředky, v rámci Ústavy a zákonů, babišovské privatizaci České republiky.

Andrej Babiš není ovšem obětí situace, ale jejím tvůrcem a nejsilnějším hráčem. Jeho nynější trestní stíhání je podružná věc ve srovnání s hlavním, politickým problémem: je to od počátku široce založený pokus o vybudování „rodinné firmy“, v jejíchž rukou se soustřeďuje obrovská hospodářská, politická a mediální moc, a která usiluje zprivatizovat si pro sebe Českou republiku. Doposud se to dělo formálně vzato demokratickou cestou. Je to politický problém, nikoli kriminální či mravní, i když má svou morální stránku.

To, co následuje, je ideový a politický rozvrat. Zní kapitulantská, defétistická hesla o odvracení nedozírných následků a o volbě menšího zla, resp. lepšího ze dvou špatných řešení. Demokraté prý jsou povinní podat nejsilnějšímu politickému uskupení, Babišovu ANO, pomocnou ruku a uchránit ho před koalicí s SPD a komunisty.

Ve volbách do PS loni v říjnu se prosadilo mocenské uskupení, které zahrnuje Andreje Babiše a jeho ANO, extremistickou a xenofobní SPD a postbolševickou KSČM. Toto uskupení má podporu prezidenta Zemana. Polistopadové demokratické strany mají dnes v Poslanecké sněmovně pouhých 63 mandátů. A v prezidentské volbě se nepodařilo postavit proti Miloši Zemanovi věrohodného protikandidáta, který by měl jasno, o co politicky jde.   

V Praze 20. února 2018

Výbor Klubu na obranu demokracie: Bohumil Doležal, Vojtěch Kučera, Miroslav Fleischman, Pavel Otto

Převzato se souhlasem autorů. Výzvu je možno podepsat zde.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.