Obsah

Aktuální číslo

Proč říkáme „Zastavte Sorose"? Stačí se zeptat lidí ve Spojeném království.

Napsal Zoltán Kovács

George Soros se snaží podkopat demokraticky zvolenou vládu Spojeného království a anulovat výsledky lidového referenda, říká jeden ze závěrů ústředního textu včerejšího Daily Telegraph: „George Soros, muž, který ‚přivedl ke krachu Bank of England‘, podporuje tajné spiknutí vedoucí k potlačení Brexitu."

Článek říká, že Soros, muž, který vydělal přes 1 miliardu liber tím, že spekuloval proti Bank of England, vložil prostřednictvím Nadace Open Society více než 450 000 EUR do skupiny nazvané To nejlepší pro Británii (Best for Britain), která si – podle uniklého strategického dokumentu – klade za cíl „podnítit veřejnou podporu setrvání UK v EU", budovat „rostoucí národní většinu" a „vyvíjet korespondenční nátlak na členy Parlamentu". Jejich konečným cílem je porazit premiérku Mayovou v parlamentním hlasování ve věci Brexitu, které se podle jejího slibu má konat v říjnu, a „vyvolat nové referendum nebo nové volby".

Jejich kampaň, v souladu s dokumenty odhalenými v článku Telegraphu, musí „probudit zemi a prosadit, že Brexit není hotová věc, že ještě není pozdě na to, Brexit zastavit“.

Tato zpráva donutila Nadaci Open Society, aby se později přiznala k dalším 300 000 GBP poskytnutým i jiným skupinám, které prosazují agendu setrvání UK v EU.

Soros financuje skupiny, které usilují o zvrácení výsledku Brexitu, o odvolání rozhodnutí přijatého britskými voliči, a o případné svržení demokraticky zvolené vlády Theresy Mayové.

Nechme to chvíli vstřebávat.

Kritici Orbánovy vlády se pokoušejí odmítnout náš legislativní balíček „Stop Sorosovi" s tím, že je extrémní. Balíček zavádí nové předpisy a transparentnost pro nevládní organizace financované ze zahraničí, které napomáhají nelegální migraci. Jsme odsuzováni, protože říkáme nahlas, že Sorosovým cílem je přivést každoročně do Evropy miliony přistěhovalců. Někteří dokonce jdou tak daleko, že popírají, že takový plán vůbec existuje (ačkoli to sám napsal).

V maďarských zákonech týkajících se nevládních organizací, včetně těch zvažovaných v rámci nového balíčku, neexistuje nic, co by tuto činnost zakazovalo. Mluvčí premiérky Mayové též potvrdil, že tato aktivita není zakázána ani ve Velké Británii. Tato činnost však musí být transparentní a podléhat regulaci, zvláště když není v souladu s vůlí našeho národa a ohrožuje národní bezpečnost.

Tato poslední zpráva z frontové linie Brexitu je nejnovějším příšerným příkladem toho, co říkáme dlouhodobě: Soros není filantrop a jeho skupina Open Society není charitou. Soros je bezostyšný politický hráč, který svoji nadaci využívá k tomu, aby po celém světě prosadil radikální politický program, a to často i proti vůli místních občanů, pokud s jeho ideologií otevřené společnosti nesouhlasí. A to přesto, že nemá žádný demokratický mandát. Nereprezentuje nikoho.

Proč říkáme „Zastavte Sorose“? Stačí se zeptat lidí ve Spojeném království.

Autor je mluvčím vlády Maďarska. Komentář uveřejněný 9. února 2018. Převzato z abouthungary.hu. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY Přeložila PhDr. Gabriela Clemensová.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.