Obsah

Aktuální číslo

Kdo je vlastně „nejmocnější žena světa“, Angela Merkelová?

Napsal Petr Jahn

Když svět obletělo video rozklepané Angely Merkelové vibrující vedle ukrajinského prezidenta Zelenského, vyrojila se řada teorií, co že se to s německou kancléřkou dělo. Od odvážné teorie o tom, že má dědičného Parkinsona až po úsměvné narážky na sci-fi teorie o Reptiliánech mezi námi. Fakt to chvíli vypadalo, že jí vypadne „lidská kamufláž“ a vyplázne na nás rozeklaný jazyk.

Když jsem viděl video poprvé já, napadlo mě, že jí asi Volodymyr uzemnil nějakou politicky nekorektní anekdotou. A Angela, aby nenarušila závažnost státnické chvíle, operativně přenesla záchvat smíchu z bránice na celé tělo. Výsledek vypadal absurdně. Vysvětlení o dehydrataci jako vycucané z prstu. Je tedy kancléřka nemocná? Souvisí to snad s tím, že je poslední měsíce téměř „neviditelná“? A co tedy vlastně víme o Angele Merkelové?

V souvislosti s tím, jak nám Evropanům, Angela zavařila z postu německé kancléřky na desetiletí dopředu, se nabízí jedna otázka, která napadne snad každého rodiče: „Má vůbec Merkelová děti?“ Hledal jsem tedy motiv jejího jednání v jejím životopise. Nevěděl jsem totiž o jejím životě nic. Moje okolí na tom bylo dost podobně. Za normální situace by to bylo asi jedno, ale to co se děje jejím přičiněním v Evropě a jak postupně ničí tak fajn zemi, jakou bylo Německo, normální není. Německo už fajn zemí není a nikdy už nebude a tak se můžeme na Mutti Merkel alespoň blíže podívat. Jako první jsem našel toto. A musím říci, že kdyby tohle věděl a četl každý, kdo se k tématu vyjadřuje – především ti vševědi z médií – ušetřili bychom si, v souvislosti s „nejmocnější ženou světa“, tázavé obličeje.

Velmi krátce řečeno – Anděla byla nejspíše od útlého dětství vychovávána jako spící agentka KGB (to by ze mě měli konspirátoři radost) a tím by se mnohé vysvětlilo. Posuďte sami. Její rodina emigrovala v roce 1954, tedy ještě v roce jejího narození, opačným směrem než většina tehdejších Němců, a sice z Hamburku do DDR k Berlínu, později do města Templin. Angela byla samozřejmě pionýrka i FDJ-otka, ale to zase není nic tak neočekávaného – tedy pokud si neuvědomíme fakt, že se narodila jako první dcera do intelektuální rodiny. Její otec byl evangelický teolog a matka učitelka angličtiny a latiny! Asi měli ze svého „Andílka“ radost, ale čert ví… U podivínů (pokud neměli vyšší poslání, jako např. u nás známý případ Pružinskyj), kteří emigrují z BDR do DDR, těžko říct...

Její „studentské“ manželství trvalo jen pět let (rozvedeno v roce 1982), nicméně od té doby je frau Merkel. A pak to začíná být ještě zajímavější. V osmdesátém šestém na pár dní odcestovala do Západního Německa. Ale asi se ujistila, že „to není ono“ a „odjéchala“ na několik týdnů na jazykový kurz ruštiny do Doněcku. Tedy do SSSR! No, nechci dělat ukvapené závěry, ale dnes je k disposici dost informací o tom, proč se na podobné „kursy“ jezdilo a kdo tam na „studenty“ ideologicky působil a co se tam frekventanti (na)učili. Příkladů máme i u nás dost. V této souvislosti je zajímavý fakt, že např. „studiu“ A. Breivika v kursu KGB v Bělorusku se dostalo spíš omezené pozornosti – nikdo s touto informací dále nepracoval, a tak brzy zcela zapadla. Asi proto, že by to odporovalo jedinému správnému názoru – že je Breivik prachsprostý nácek.

Její doplňkové studium marxismu-leninismu zakončené prací s názvem „Jaký je socialistický způsob života?“ už jen hezky dokreslí celkový obrázek. Těžko nás také překvapí fakt, že její odborný dozor – Lutz Zülicke – byl v letech 1976-1977 na odborné stáži v Moskvě. Angažmá Mekelové v SED a naopak, žádné „známé aktivity“ v protirežimních hnutích v bývalé DDR jsou jen rudou třešničkou na jejím bolševickém dortu. Další podrobnosti z jejího soukromého života aby s lucernou pohledal. Na Wikipedii a na jejím oficiálním webu se dozvíme jen to, že se v roce 1998 znovu vdala a to za kolegu vědce Joachima Sauera. Sauer je německy „kyselý“. Ale také zkažený, drsný a nepříjemný. Takže je zcela pochopitelné, že žena s kariérou političky si raději nechala jméno prvního manžela. Kvantový chemik profesor Sauer to asi neřešil… Škoda, neboť české překlady i původní německý význam slova „sauer“ by se k její politice převelice hodily.

Na oficiálním webu kancléřky je výše napsané z větší části „taktně“ zamlčeno. Vlastní děti zřejmě nemá – to také mnohé vysvětluje. Vyvdala dva syny a má dva vnuky – s kterými si prý, dle Bildu, „velmi rozumí“ (pravidelně s nimi tráví dovolenou na Ischii). V Bildu zmiňují i to, že kancléřka tráví pravidelně se svou rodinou Silvestra a Nový rok – o Vánocích ani slovo. Maně vzpomínám, kdeže se to slaví „Vánoce“ na Nový rok... Aha, už vím... Jolka! Další alternativou jsou samozřejmě Vánoce pravoslavné, ale Anděla je přeci původně evangelík… Vypadá to tedy tak, že jako žena/občan nemá co ztratit neb je to vlastně celoživotní sólistka. Proto se může plně věnovat širokospektrálnímu ničení své země a nebude rušena žádnými „vedlejšími“ vlivy. Bůh s nimi a s námi!

Redakčně upraveno.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.