Obsah

Vrazi dostali od Palestiny 3 miliony dolarů. Přestaňte ji financovat, vyzval Evropu syn zavražděného

Napsal Lukáš Lhoťan

Micah Lakin Avni, syn starého židovského muže zavražděného palestinskými teroristy, před Radou pro lidská práva při OSN (United Nations Human Rights Council – UNHRC) odsoudil fakt, že vrahové jeho otce společně se svými rodinami obdrželi od Palestinské samosprávy v přepočtu 3 miliony dolarů, informuje izraelský deník Jerusalem Post na svém webu.

Micah Lakin Avni dále popsal, jak finanční pomoc od palestinské samosprávy funguje jako motivace pro Palestince k vraždění židů, a vyzval UNHRC k odsouzení této palestinské politiky. Avni promluvil před UNHRC v reakci na několik protiizraelských výstupů této organizace.

Otec Avniho Richard Lakin byl těžce zraněn ve věku 76 let při palestinském teroristickém útoku na autobus v Jeruzalémě v říjnu 2015. Richard Lakin byl veřejně znám jako aktivista za palestinsko-izraelské usmíření. Již v roce 2016 jeho syn Micah bezúspěšně vyzval UNHRC k odsouzení vraždy svého otce.

Odměňování teroristů

Jak ve svém projevu upozornil Micah, palestinská samospráva z jedné strany financuje rodiny vrahů židů a z druhé strany dostává finanční pomoc od OSN, EU, Německa, Norska, Švédska a dalších zemí a neziskových organizací.

„Vyzývám tedy tuto radu a všechny členy OSN, aby zastavili financování palestinské samosprávy, dokud Palestinci nezastaví vražednou praxi odměňování teroristů za zabíjení židů,“ řekl Avni závěrem svého projevu.

Zavražděný Richard Lakin byl židem amerického původu, který se přestěhoval v roce 1984 do státu Izrael, kde působil jako učitel a aktivista v hnutí za soužití židů a Arabů. Při palestinském útoku byl Lakin postřelen a poté pobodán, a byť izraelští lékaři bojovali o jeho život několik dnů, tak utrpěným zraněním podlehl.

Se souhlasem autora převzato z www.reflex.cz. U originálu textu k disposici video s českými titulky, na němž pan Avni mluví o vraždě svého otce palestinskými teroristy a o tom, jak je financuje palestinská vláda.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.