Obsah

Liberálové udělali z FBI ostudu

Napsal Kurt Schlichter

Přičtěte tuto neblahou zvěst ke všem ostatním zločinům establishmentu liberálů – jejich zhoubné působení změnilo FBI v očích američanů z hrdé instituce podporující právo na pouhý další hnisavý vřed byrokracie. Kde jsme svého času vídali agenty FBI jako hrdiny – mnozí z nás, dříve narozených, jsme vyrůstali při sledování TV seriálu The FBI, každou neděli večer, v hlavní roli s hercem Efremem Zimbalistem, Jr. – tam dnes vidíme prodejné kariéristy hledící lézt do zadku demokratickým elitám ohýbáním zákonů a podněcováním justice k takovému jednání. Vskutku, na co liberálové sáhnou, to hyne.

Odhalení o „velmi zvláštním" agentovi Peteru Strozkovi by neměla překvapit nikoho, jakkoli jsou špatná. Ani to, že patolízal Robert Mueller ho nedokázal udržet na palubě expresu „ruského plíživého převratu", když vešly ve známost Strozkovy texty adresované jeho milence, advokátce FBI Lise Pageové. No ano, je to ten stejný příznivec demokratů a kašpar, který spláchl závěry vyšetřování Felonie Milhous von Pantsuit (autorem na internetu rozšířená posměšná přezdívka Hillary Clintonové – pozn. red.) vstřícně sepsané měsíce před ukončením uvedeného vyšetřování. A on také dohlížel na bezpřísežný, nezaznamenaný výslech svého extra děvčete. Nikoli té, se kterou zahýbal; ale té, jež má zálibu v Chardonné a omdlévání (opět satirická narážka na Clintonovou – pozn. red.), a která by mu, odměnou za jeho otrockou oddanost, pomohla v kariéře, kdyby ovšem nezfušovala tažení proti Donaldu Trumpovi. Byl rovněž zapleten do pasti na generála Mika Flynna, kterého on a jeho špinaví kumpáni obžalovali, zatímco Harpy, Huma (přezdívky hlavních asistentek Clintonové – pozn. red.) a všichni ostatní z clintonovské mafie proklouzli.

Ach jo, pro levicové parťáky jsou „braši důležitější než ouřadi". Ten nový šéf Christopher Wray – kdepak se k čertu vlastně skrývá? Že by se zamkl na záchodku pro invalidy někde v sídle FBI v Hoover Building? – ani dosud Strozka nevyrazil, i když je údajně interní cizoložství proti pravidlům FBI. Ale, co – nic nevytváří důvěru při prosazování zákonné organizační integrity v agentuře tak, jako ohýbání pravidel v zájmu ochrany vašich papalášů.

Ale moment – platby v hotovosti také! Ani se netřeba pouštět do příspěvků Andrewa McCabe a jeho ženy pro demokraty  – v její prospěch. Jo, manželka zástupce šéfa FBI dostala prachy od Demokratické strany a on přesto nevyjmul svou osobu z tohoto falešného vyšetřování. Děláte si legraci?

Mimochodem, máme vůbec alespoň písmenko informace o tom, co se u všech čertů stalo od té doby, co zvláštní agent Johnson a zvláštní agent Johnson převzali vyšetřování střelby v Las Vegas?

Už dávno se tento vřed měl vymačkat. Je smutné, když musíte přistoupit na to, že není dovoleno vytýkat FBI nevěrohodnost ohledně dodržování zákona; že se sám musíte chránit před možností vymanévrování podobného, jako v případě generála Flynna; a že se vždycky – vždycky vždycky vždycky – musíte dožadovat konzultace s vaším právníkem, a vyžadovat, abyste nebyli dotazováni od FBI, když čmuchá kolem. Generál Flynn jim věřil, že pro ně není případem. Jen se dívejte, co se stalo a vezměte si ponaučení.

Je to srdcervoucí, protože skutečné dědictví FBI – dědictví jež dnes terénní agentii většinou žijí – je dědictvím hrdinů.

Letmo zpět do Miami, 11. dubna 1986. Osm agentů zkřížilo cestu autu se dvěma zločinci podezřelými z bankovní loupeže; strhla se přestřelka dokládající statečnost a oddanost, což by mělo být to první, co každého Američana napadne při pomyšlení na FBI.

William Russell Matix a Michael Lee Platt sloužili u armády a už zabíjeli – a měli nabalený arzenál svědčící o tom, že věci neproběhnou v pokidu. Agenti FBI, jen lehce vyzbrojení ručními zbraněmi a několika puškami ráže 12, se stali terči intenzívní palby, před níž je jejich lehké vesty nedokázaly ochránit. Výsledkem bylo, že z osmi agentů bylo zasaženo sedm – a zvláštní agent Benjamin Grogan padl mrtev, stejně jako zvláštní agent Jerry Dove.

Nešlo o střelbu na dálku; s těmi blázny se bojovalo na vzdálenost pouhých několika metrů. Oba dva, Matix i Platt, byli zasaženi, ale nevzdávali to. Agenti byli doslova rozstříleni, ale ač v úzkých, neustoupili ani o píď.

Zvláštní agent Edmundo Mireles, předloktí jedné ruky roztříštěné střelou (nepřekvapuje, že je to bývalý mariňák z Texasu), zdravou rukou znovu a znovu ládoval svoji remingtonku, jak tak útočil na ty kriminálníky. Jeho kámoši všude kolem, mrtví či ranění, samá krev; Mireles pak pozvedl svoji třistapadesátsedmičku a postupoval k těm dvěma, naprosto nechráněný, když se pokoušeli ujet v jednom z aut FBI. Napálil do nich šest průrazných střel a tak je nakonec složil.

Matix schytal šest smrtících zásahů, Platt asi tucet. A Mireles? Tento hrdina šel zpátky k řemesu a svého času byl angažován u mého bývalého velitele praporu, plukovníka ve výslužbě Billa Wengera v Afghánistánu, pro první dekádu tohoto tisíciletí, v rámci FBI. Takže takový je vlastenec. Jen o tomto je ve skutečnosti FBI.

Tato dramatizace skýtá dobrou představu o tom, co se odehrálo. Legenda o přestřelce v Miami se přetřásá už tři desetiletí jako lekce náležité taktiky a vybavení, ale nejdůležitější lekcí je to poučení o statečnosti.

Je to tato statečnost, kterou tihle kancelářští pobudové ve Washingtonu zneuctí pokaždé, když zaprodávají svou duši a čest lísáním k nechutným politikům.

Vidíte, jak svatouškovský šašek James Comey na twitteru předstírá citace z bible, a máte co dělat, abyste nevyzvraceli svačinu. Tito prospěchářští šplhouni nepředstavují FBI, ale jejich malicherné institucionální hrátky vnucují tento dojem milionům Američanů. Pokud se zmíníte o FBI před nějakým liberálem, on/ona/??? se jenom zalkne zuřivostí nad pověstí oné instituce, údajně koketující s teroristy domácími i zahraničními. Tragédií ale je, pokud se o FBI zmíníte před dnešními konzervativci; reakcí je smutné potřásání hlavou, neboť, jestliže její nejvyšší představitelé jsou okatě prolezlí úplatnými stoupenci stran, lovícími své vlastní výhody, už nadále nemůže mít naši důvěru.

Mueller, pak Comey (předchozí šéfové FBI – pozn. red.) a jejich následníci se tak chovají. Jak to liberálové nevyhnutelně dělávají, zkazili pověst další hrdé instituce. Jen si představte sebe jako agenta v terénu, oddaného dodržování zákona, který musí nejenom žít v tomto zkorumpovaném režimu, ale i snášet ono pohrdání, které si americký lid právě pro toto navykl pociťovat.

Bolí z toho u srdce, protože realita FBI, to nejsou Mueller, Comey, McCabe, Strozk či kdokoli z těch, s nimiž měl Strozk aférku. FBI, to jsou zvláštní agenti Benjamin Grogan, Jerry Dove, Edmundo Mireles, Jr. a tisíce dalších, kteří pro nás každodenně dávají v sázku své životy. Ti nejsou v úřadovnách horních pater velitelství a neukrývají dokumenty před Kongresem, ani je nepašují svým kámošům z Washington Post. Nepaktují se s papaláši Demokratické strany a netlachají o svém dalším stupínku na žebříku. Oni dělají svou práci.

Snad FBI jednoho dne napraví svoji pověst – najisto v to doufám. Snad zase získá naši důvěru a respekt. Ale nejdříve je řada na prezidentovi a na Kongresu, aby se rozříznul ten byrokratický vřed a vyčistil z něj hnis.

Převzato z Townhall.com. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložil Jozef Zummer.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.