Obsah

Muslimové vyhrožují křesťanům na Facebooku, ale Facebook trestá křesťany

Facebook potrestal Jamieho Glazova, vydavatele serveru Frontpage a moderátora serveru Glazov Gang, týdenním zákazem. Zločinem Jamieho je to, že na svém vlastním Facebooku vyvěsil výhrůžku fyzickým napadením, kterou jej na jeho facebookové stránce zastrašoval jeden příslušník „náboženství míru“.

V sobotu 14. dubna 2018 začal jistý Muhammad Irfan Ayoub Jamieho na jeho stránce kárat za to, že se opovažuje upozorňovat na pronásledování žen a dívek právem šaría, a vyzývat jej, aby konvertoval k islámu. Po následující výměně názorů na různé aspekty islámu a poté, co Jamie jasně prohlásil, že konvertovat nehodlá, naznačil mu, že přijde trest a že „tě Alláh porazí“. Jamie se zeptal, jak se ten trest od Alláha srovnává s tím, že islám je – jak tvrdí Ayoub – náboženstvím míru. Ayoub mu vysvětlil, že mír je jen pro ty, kdo poslouchají Alláha a jeho proroka, kdežto pro ty, kdo neposlouchají, žádný mír nebude.

Tento „dialog“ pokračoval, načež Ayoub jasně prohlásil, že s Alláhovým trestem začne dřív, než se Jamie naděje, a že mu rozbije hubu.

Pak Jamie vyvěsil dva příspěvky o tomto vyhrožování, včetně snímku stránky, na které se objevilo, a (1) otázal se Marka Zuckerberga, zda je Ayoubova hrozba nebezpečná pro komunitu, a (2) poukázal na to, že kdyby nějaký káfir (tajné a sprosté islámské označení pro nevěřícího) tohle řekl na Facebooku Ayoubovi, bude mít celoživotní zákaz a během dvanácti hodin dorazí ke káfirovým dveřím policie.

Další den, v neděli 15. dubna 2018, Facebook Jamiemu oznámil, že byl právě potrestán sedmidenním zákazem za příspěvek, v němž se pana Zuckerberga ptal, zda Ayoubova hrozba je či není nebezpečná pro facebookovou komunitu. Když se Jamie pokusil vyvěsit nějaký příspěvek, dostal očekávané oznámení o zákazu.

Načež Jamie napsal Facebooku dotaz, proč jej trestají za to, že podal zprávu o hrozbě, které byl vystaven.

Facebook Jamiemu neodpověděl a ten zákaz stále platí (původní text byl publikován 17. dubna 2018 – pozn. red.). Takže teď je jasné, jaké pravidlo na Facebooku platí. Pokud nějaký příslušník „náboženství míru“ vyhrožuje káfirovi rozbitím huby, je to pro facebookovou komunitu bezpečné a káfir si, jak vidno, tu hrozbu zaslouží, neboť nějak porušuje islámské zákony o rouhání. A pokud káfir o hrozbě informuje nebo si na ni stěžuje, musí být potrestán. Řekne-li o islámu něco, co nějakého muslima rozčílí, je to něco úplně jiného. To je pro facebookovou komunitu nepochybně nebezpečné a káfir očividně zasluhuje trest.

Vláknem, v rámci kterého celá tato událost nastala, je Jamieho videopříspěvek o lidskoprávní aktivistce Anni Cyrusové a jejím životním příběhu: jako dětské nevěstě se jí podařilo uniknout z moci barbarského zákona šaría v Íránu. Anni líčí, jak jsou podle islámského práva malá děvčata denně doslova prodávána do sexuálního otroctví. Podívejte se ZDE na video i na diskusi dříve, než to Facebook třeba smaže.

Žádáme, aby každý, komu záleží na svobodě slova a komu není lhostejné, že se Facebook podřizuje islámským zákonům o rouhání, protestoval proti tomuto hanebnému a nestoudnému trestu pro editora Frontpage i proti veškerému pronásledování, kterému Facebook podrobuje ty, kdo říkají pravdu o totalitní a teroristické hrozbě, jíž je naše civilizace vystavena. Prosím, šiřte tento článek a tuto zprávu všude a posílejte Facebooku (adresa na Facebook a na Twitter je @fbnewsroom, @facebook) protesty proti potrestání Jamieho a proti tomu, že se podřizuje právu šaría. Vybízejte také každého, aby činil totéž.

Velice děkujeme.

Se souhlasem převzato ze Speroforum.com. Text původně vyšel na FrontPage.org. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložila PhDr. Ivana Kultová.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.