Obsah

Al-Džazíra z Kavčích hor: Na Déčku vtloukají dětem do hlavy nesmyslnou protiizraelskou propagandu

Napsal Lukáš Lhoťan

Kritici mnohdy Českou televizi přezdívají al-Džazíra z Kavčích Hor. ČT si to ovšem vzala nejspíše k srdci a rozhodla se začít podněcovat nenávist k Západu a Státu Izrael. Jinak si nedokážu vysvětlit pořad vysílaný v rámci programu pro děti, ve kterém redaktoři televize ukázali, jak jsou USA hrozné, pokud nechtějí financovat palestinské školství, které vychovává děti k nenávisti k židům a USA. Redaktoři ČT dokonce označili Stát Izrael přímo za okupanta palestinských území a jako příklad uvedli pásmo Gazy.

Nevím, kde redaktoři ČT vzali, že pásmo Gazy je okupováno Státem Izrael. Pásmo Gazy je totiž plně pod kontrolou islamistického hnutí HAMAS (zkratka pro arabský termín Harakat al-Muqawamah al-Islamijjah – Hnutí islámského odporu). Ovšem přečtěte si sami, jak ČT zprávičky pro děti v programu Déčko dne 8. září 2018 pojala:

„Podíváme se do dnešních škol na Izraelem okupovaném území Palestiny. Jejich žáci se obávají, že je nebude mít kdo učit. Peníze na školství dosud darovaly bohatší západní země a rozdělovala je Organizace spojených národů. Spojené státy americké ale letos žádné peníze neposlaly. A ty teď palestinskému školství chybí. Sto tisíc dětí v pásmu Gazy půjde do školy. Jejich ředitelé nemají dost peněz na výplaty pro 22 tisíc učitelů na okupovaných palestinských územích. Chybí i na financování učebnic a dalších pomůcek pro žáky.“

Školy proti židům

A k čemu vlastně má tohle vzdělávání sloužit? Propagaci míru, tolerance? Ne, naopak. V reportáži hovořila Ranin Amerová, palestinská školačka z pásma Gazy: „Rodiny nemohou dětem koupit věci do školy, knihy ani oblečení. Přesto se chceme učit co nejlíp, abychom znalostmi mohli čelit okupaci.“

Takže děti nebudou v dospělosti stavět domy, zahrady, nebudou vyrábět kosmické rakety. Zato budou dobře bojovat s židy. Budou stavět bunkry, rakety, jež pak budou střílet na židovské a křesťanské, ale i muslimské obyvatele Státu Izrael.

Kladu si ovšem otázku, proč v pořadu pro nejmenší české děti vysílá „česká al-Džazíra z Kavčích hor“ takovou propagandu bez jakéhokoliv vysvětlení. To už redaktoři tak zpitoměli, nebo je již redakce ČT pod kontrolou levicových antisemitů?

Antisemitští lídři evropských států

Závěr celé reportáže ukázal na zásadní věc: „Až dosud peníze přicházely z fondu OSN. Spojené státy ale svůj příspěvek letos seškrtaly o stovky milionů dolarů. Školáci a jejich učitelé věří, že výpadek alespoň částečně dorovnají evropské země.“

Ano, když už po desítkách let došlo politikům v USA, hlavně tedy prezidentu Trumpovi, že jejich humanitární pomoc Palestinci nevyužívají pro humanitární činnost, ale pro přípravu a výchovu nové generace teroristů a bojovníků proti Západu a Státu Izrael, pak Palestinci věří, že Evropská unie je nenechá na holičkách, nahradí americkou pomoc a bude dál pokračovat ve financování palestinského vzdělávání k nenávisti.

Obávám se, že Palestinci bohužel budou mít pravdu. Stačí se podívat, jak jsou evropské země stále více ovládány politiky nenávidícími Stát Izrael či židy a jak silně narůstají muslimské komunity, v nichž hlavní slovo mají muslimští antisemité. Pro mne není důvod se smát. Dnes chtějí tito antisemité zničit Stát Izrael a zítra budou chtít zničit i nás. A Česká televize jim v tom svou protiizraelskou propagandou bohužel vysloveně pomáhá.

Se souhlasem autora převzato z www.reflex.cz.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.