Obsah

Islám Čechům nevadí

Ze strany některých neziskovek, multikulturních aktivistů a z výsledků některých průzkumů veřejného míněni zazníva, že Češi jsou většinově proti islámu, muslimům a odmítají EU. Na adresu českých obvatel záznívají mnohdy obvinění z islamofobie, rasismu a xenofobie. Mnohé neziskovky si na „boji“ proti českému rasismu a islamofobii postavily celkem výnosné živobytí. Jaká je ovšem realita viděná prizmatem volebních výsledků, tedy prokazatelné vůle obyvatel České republiky?

Před pár týdny skončily eurovolby a ukázaly nám, že naprostá většina občanů České republiky nepovažuje odpor k islámu a odmítání multikulturalismu za prioritu ve svém životě. Zároveň se potvrdilo, že naprostá většina voličů nemá ani zájem o budoucnost České republiky – prostě k volbám nechodí a obrazně řečeno pluje na lodi a nezajímá je, kdo a kam tu loď řídí.

Při volební účasti necelých 29 % oprávněných voličů se největší podpoře dostalo stranám, které odmítají jakékoliv omezení islámu a muslimů. O zákazu islámu a zastavení migrace hovoří totiž pouze Okamurova SPD a ta získala z 21 mandátů pouze 2. A osobně si myslím, že dva mandáty má SPD ještě primárně díky postavě jednoho z bývalých nejvýše postavených českých vojáků generálmajora Hynka Blaška.

Když si tedy vzpomenu, jak jsou Češi v některých průzkumech mnohdy vykreslováni jako národ islamofobů, rasistů a nenávistných lidí, tak mi to s výsledky voleb příliš nekoresponduje. Spíše se zdá, že naprosté většině Čechů islám, míšení kultur a masová migrace doopravdy nevadí.

Volby také ukázaly, že té malé části českého obyvatelstva naladěné proti islámu, multikulturalismu a migraci Okamurova SPD nadále dominuje. S naprosto jasnou převahou převálcovala všechny ostatní jí konkurující politické strany. Například koalice Rozumní a národní demokracie získala 18 715 hlasů nebo Alternativa pro Českou republiku získala 11 729 hlasů – oproti 216 718 hlasům pro SPD.

Jsem přesvědčen, že tyto volby také ukázaly, že zastánci odchodu České republiky z Evropské unie nemají vůbec podporu našeho obyvatelstva. Byť to v sociálních bublinách vznikajících kolem této tématiky může vypadat jinak, reálně zatím zastánci odchodu ČR z EU české obyvatelstvo oslovit nedokázali. Do europarlamentu totiž nebyl zvolený ani jeden zástupce takovéto strany. Možná to překvapí, ale ani Okamura – přísně vzato, pokud bereme v potaz program – nechce z EU odejít, chce ji pouze reformovat a pokud by EU reformovat nešlo, chtěl by referendum: ať se občané vyjádří. Podobně smýšlí i komunisté. Naopak ODS, lidovci či ANO jasně říkají, že z EU odejít nechtějí, a to za žádných okolností.

Sečteno a podtrženo, z výsledků posledních voleb jasně vyplývá, že naprosté většině Čechů islám, muslimové, multikulturalismus, migrace a budování EU jako jednoho státu nevadí, anebo jim to je úplně jedno. A s blížícími se dalšími parlamentními volbami v roce 2021 bych se nedivil, kdyby se to projevilo i na jejich výsledku a z Poslanecké sněmovny by třeba Okamurova SPD vypadla a ta malinkatá část občanů, která islám, migraci a multikulturalismus odmítá, by tak o jediného politického zástupce svých názorů v českém parlamentu přišla.

Titulek redakční.

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.