Obsah

Aktuální číslo

Editorial

Napsal Vox Occidentis

Milí čtenáři,

každoročně se v prázdninovém dvojčísle pokoušíme přinést něco neobvyklého. Podařilo se nám to i tentokrát. Získali jsme možnost přeložit a publikovat nejnovější knihu J. R. Nyquista „Blázen a jeho nepřítel: K metafyzice zla“. Přineseme vám ji na pokračování – první část právě v tomto čísle. Je to delší čtení, ale stojí za to.

A když jsme u těch knih, po mnoha a mnoha letech vychází poprvé v angličtině kniha Vladimira Bukovského „Moskevský proces“. Přinášíme při této příležitosti první část recenze této knihy od Diany Westové. Dotýká se v ní i okolností, za kterých před lety nemohlo v USA toto dílo vyjít.

Tématem čísla je opět kulturní válka a dále nabízíme komentáře jak k naší vnitropolitické situaci, tak k několika událostem v zahranicí (USA, Velká Británie, Blízký východ). Na krátké letní večery je toho, myslíme, až dost.

***

Před pár dny uveřejnila většina médií informaci o tom, jak premiér Babiš přispěl k záchraně populace sysla ve volné přírodě. Za přítomnosti kamer a fotoaparátů, spolu s ministrem Brabcem, vypustil v Českém středohoří několik exemplářů sysla obecného. Jak dojemná je představa, jak pan premiér ve svém domečku v Průhonicích odchovává skupinku syslů, aby zachránil jejich populaci. Chodí je krmit, uklízí výběhy, v noci je chodí kontrolovat, jestli je všechno v pořádku. A to vše zvládne nad rámec svého pracovního vytížení. Pan premiér totiž maká ve prospěch nás všech až 28 hodin denně.

Pane premiére, děkujeme.

Program na záchranu sysla připravila před více než deseti lety Agentura ochrany přírody a krajiny ČR. Do akce se zapojila řada našich i zahraničních ZOO. Každoročně jsou, v rámci této akce, vypuštěny do přírody desítky kusů těchto u nás kriticky ohrožených hlodavců. Program je z velké části financován z prostředků EU.

Nyní někoho (předpokládáme, že hlavního premiérova marketéra Prchala) napadlo zapojit do akce i pana premiéra a přispět tak k budování jeho image. Image ochránce dětí, důchodců, matek, otců, pracujících, podnikatelů, motýlů a nyní i syslů obecných.

Marek Prchal nedávno pro týdeník Respekt uvedl: „My nikoho neoblbujeme, je to snaha o co nejlepší působení, které má vliv na pocit lidí. Mojí prací je vytvářet pocit.“

Děkujeme i vám pane Prchale. Za to, že pomáháte budovat společnost, ve které nebude nikdo nikoho oblbovat, ale všichni budeme mít dobrý pocit.

***

Pěkný zbytek prázdnin... tedy, pro ty, kterých se to týká. Krásnou dovolenou... pro ty, které teprve čeká... a úspěšný restart... pro ty, kteří ji už mají za sebou. Když při tom všem stihnete nahlédnout do KONZERVATIVNÍCH LISTŮ, budeme rádi.

 

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.