Obsah

100 dnů

Ano, 100 dnů Donalda Trumpa. Ne že bychom snad viděli nějaký zásadní předěl – je to pro nás zejména odrazovým můstkem. Spíše než předěl lze totiž pozorovat, že vše jede hezky při starém. Liberální média dští síru a snahy o umlčení každého konzervativního hlasu ve veřejném prostoru jsou více než běžné.

Něco na toto téma viz úvodní minuty show Hannity (Fox News, 24. dubna 2017) a hned následující rozhovor s Newtem Gingrichem, bývalým předsedou Sněmovny representantů Spojených států amerických, jehož několik textů jsme v KONZERVATIVNÍCH LISTECH přetiskli. V příštím, květnovém čísle se k tomu krátce vrátíme.

Na evropské půdě je asi posledním výkřikem vybraného chování „skvělé“ přijetí, kterého se dostalo Ivance Trumpové v Německu, kam byla kancléřkou Merkelovou pozvána na summit Women20 (o kterém by, nebýt oné ostudy, prakticky jistě nebylo téměř co psát...). Poznamenejme k tomu pouze, v souladu se závěrem textu „Pro Evropu nadešel čas úvah o NATO a o vztazích s USA“ z tohoto čísla, že tohle se přeci spojenci dlouho dělat nedá – dříve či později to vyhodnotí tak, že kdo se takto chová, o jeho spojenectví nestojí.

V rozhovoru s J. R. Nyquistem (KONZERVATIVNÍ LISTY, únor 2017) jste mohli mimo jiné číst o podvrženém materiálu, který měl kompromitovat Donalda Trumpa. S tímto podvrhem přišel bývalý pracovních britských tajných služeb Christopher Steele. O další zajímavé kapitole tohoto příběhu se lze poučit na titulní straně The Washington Times (Rowan Scarborough: Dossier figure considers lawsuit aganist BuzzFeed, 25. dubna 2017). Pan Steel totiž kromě jiného obvinil Michaela D. Cohena, dlouholetého blízkého spolupracovníka Donalda Trumpa, že v posledním srpnovém týdnu r. 2016 odcestoval do Prahy, aby se v našem hlavním městě setkal s pracovníky ruských zpravodajských služeb za účelem zosnování plánu na zamaskování údajného komplotu mezi panem Trumpem a Ruskem, jehož cílem mělo být nabourání se do poštovních serverů Demokratické strany. Pan Cohen tato nařčení popřel ihned, jakmile byla vznesena, a The Washington Times ve zmíněném článku informuje o tom, že prokázal nejen své „alibi“ na danou dobu (na konci srpna 2016 byl v jižní Kalifornii), ale i skutečnost, že nikdy v životě nebyl v Praze. ... tak nás napadá, co takhle pana Cohena do Prahy tedy pozvat? Třeba by s ním bylo zajímavé povídání a to nejen o této kauze.

 

 

 

 

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.