Obsah

Zelená je nová verze rudé

Fanatismus, s jakým „Mezinárodní panel pro změny klimatu (IPCC)“ i americká vláda vyznávají teorii změny podnebí působením emisí skleníkových plynů, je zvlášť znepokojivý proto, že se tato teorie ukazuje jako naprostý nezdar o historických proporcích. Díky aféře Climategate [která začala v listopadu 2009 únikem tisíců e-mailů a dalších dokumentů, které pocházely z let 1996–2009 z počítačů útvaru výzkumu podnebí na Univerzitě ve východní Anglii), a při níž neznámý hacker data a e-maily klimatologů zveřejnil na internetu - pozn. překl.] i díky dalším odhalením profesních přečinů v oblasti vědy nyní víme, že u „zavedené“ vědy, nikdy nešlo především o vědu.

John L. Casey, Temná zima (Dark Winter)

 

O hluboké příčiny globálního oteplování se tu nedbá. Původ globálního oteplování tkví v kapitalismu. Kdybychom s ním mohli skoncovat, měli bychom řešení.

Evo Morales, bolivijský prezident

 

Revoluční lež

Evo Morales je radikální socialista, jehož hrdinou je Che Guevara. Chce skoncovat s kapitalismem a nabízí pro to argument. Takových, kdo si tajně přejí totéž co on, je hodně – jenom nejsou ochotni vyrukovat po jeho vzoru s rudou korouhví. Vytahují místo toho zelenou. Ve skutečnosti jim ovšem nejde o životní prostředí. Teorie, podle níž je příčinou globálního oteplování lidská činnost, je ideologickou zbraní odpůrců kapitalismu. Jakmile se víra v globální oteplování stane záležitostí rozhodující většiny, bude s kapitalismem konec. Prvořadým účelem zmíněné teorie je právě toto.

Žijeme ve věku falšování.V pozadí za ním je mechanismus šíření nepravdivých informací. Ten je velice mocný a dokáže své nepřátele ušlapat... Se vší vážností by se dal nazvat mechanismem  komunistickým (protože pro něj nemáme jiný výraz). Než se čtenář začne touto hrozivou záležitostí zabývat, měl by se především zamyslet nad tím, jakou nehoráznou lží je ona teorie globálního oteplování způsobeného člověkem.. Když nám přední představitelé vlády tvrdí, že v toto antropogenní oteplování věří 97 procent vědců, a my zjistíme, že to není pravda, pak jde o jasný případ organizovaného a koordinovaného lhaní. V zamlžování vědeckých údajů a ohrožování kariéry vědců vidíme důkaz bezohledného spiknutí, které se nezastaví před ničím. Když vidíme, že teploty klesají a zimy se stávají studenějšími, ale že propaganda se skleníkovým plynem přesto nadále nabývá na intenzitě, dospějeme nutně k závěru, že máme co dělat s nejnovějším vtělením velké lži, kterou popsal Adolf Hitler v desáté kapitole své knihy Mein Kampf (autor cituje překlad Jamese Murphyho:

…ve velké lži vždycky tkví jistá síla věrohodnosti; velké masy kteréhokoli národa lze totiž vždycky snáze svést na hlubší rovině jejich emocionální přirozenosti než na základě jejich vědomí a vůle; v primitivní prostotě mysli proto snáze padnou za oběť velké lži než malé, neboť malé lži o malých záležitostech často vykládají sami, avšak styděli by se uchýlit se ke lžím většího formátu. Nikdy by jim nepřišlo na mysl vykonstruovat kolosální nepravdy a nevěřili by, že by někdo jiný mohl být tak nestydatý a překrucovat pravdu tak nehorázně. Dokonce i když by jim někdo jasně vštípil do mysli, že je tomu tak, budou pořád ještě pochybovat, váhat a nadále si myslet, že snad existuje nějaké jiné vysvětlení. Neboť  výrazně nestoudná lež zanechává za sebou vždy stopy, dokonce i když byla odhalena; tento fakt znají na tomto světě všichni odborníci na lhaní a všichni spiklenci, které spojuje umění lhát.

Na velké lži závisí komunismus a všechna příbuzná totalitní hnutí. A jestliže této techniky používá i teorie globálního oteplování skrze skleníkové plyny, pak nám z toho plyne jasné potvrzení, že jde o propagandistickou zbraň, která - jak naznačil Morales - slouží koordinovanému a organizovanému útoku na kapitalismus.

Slunce ovlivnit nelze

John L. Casey je bývalým inženýrem Národního úřadu pro letectví a kosmonautiku (NASA). V knize Temná zima (Dark Winter) se zabývá vědou o klimatu z hlediska slunečních cyklů. Píše: „Probíhající významné klimatické změny už podtrhly stoličku představě, že lidstvo podnebí ovládá.“ Pokud se na vědecký důkaz řádně podíváme, ukáže nám, že během posledních sedmnácti let k žádnému globálnímu oteplování nedošlo. Casey také říká, že „skutečný záznam globálních teplotních trendů ukazuje, že během posledních jedenácti let se oceány i ovzduší ve skutečnosti většinou ochlazovaly.“ Slunce prochází cykly a podle Caseyho je před námi studený cyklus, přičemž k největšímu poklesu teplot má dojít v letech 2031-2037. „Je důležité se zmínit o tom“, praví Casey, „že teplé období z let 1990-2010 bude pro příštích 206 let posledním zaznamenaným teplým obdobím...“

V listopadu 2008 napsal prof. Don J. Easterbrook ze Západní univerzity státu Washington (Western Washington University) článek „Globální ochlazování je tady“, v němž neúprosně tvrdil: „Globální oteplování je věcí minulosti. Nevyvolal je nepatrný nárůst obsahu kysličníku/oxidu uhličitého v ovzduší způsobený lidmi, nýbrž šlo o pokračování přírodních cyklů, které probíhaly během posledních pěti set let.“ Minulý měsíc uveřejnil Michael Bastasch na webu Daily Caller příspěvek o fyzikovi Jürgenu Langem Heinovi z Evropského ústavu pro podnebí a energii založeného v Německu, podle nějž sluneční záření od roku 1998 klesá „a dosáhlo hodnot obdobných situaci z počátku dvacátého století. Podle předpovědi má během příštích pěti let dojít k celosvětovému poklesu teploty.“ V roce 2013 napsal Bastasch jiný článek pod názvem „Vědci předpovídají století globálního ochlazování“, v němž uvedl: „Vědci ... se stále více obracejí proti obecnému tvrzení o globálním oteplování a uvádějí argumenty, podle nichž svět ve skutečnosti kráčí vstříc chladnějšímu století.“

Před dvěma lety zaslalo sto dvacet pět vědců generálnímu tajemníkovi OSN Pan Ki-munovi otevřený dopis se slovy: „My podepsaní, kvalifikovaní v oboru problematiky klimatu, bychom rádi uvedli, že vědecké poznání neprokazuje pravdivost vašich tvrzení [že globální oteplování je dokázáno].“ Dále tito vědci píší, že během uplynulých šestnácti let k žádnému globálnímu oteplování nedocházelo. Skutečnost, jak se praví v dopise, je taková, že by se přední činitelé OSN měli spíš obávat globálního ochlazování než oteplování.

Nehoráznost totalitní moci je bezmezná

Jak mohla teorie globálního oteplování vyvolaného člověkem získat takovou moc, že sto pětadvacet vědců zabývajících se otázkami klimatu bylo nuceno napsat generálnímu tajemníkovi Spojených národů stížnost? A jak je možné, že jak tento generální tajemník, tak americký prezident tento list ignorovali? Někdo by mohl říci, že dopis vědců byl úplně zbytečný.Zřetelně tady působí moc – moc, která chce rozbít pravdu, vědu i rozum na cucky. Tato moc chce skutečně nahradit samotnou vědu snůškou pověr, jen aby si zajistila svrchovanost. Nemá úctu k pravdě, klidně ji zašlapává do bahna. A tudíž nemá ani úctu k civilizaci. Je to moc zrozená v srdcích nespokojenců, kteří existovali a existují v každé zemi a kteří v některých státech, zvaných „komunistické“, mají v rukou otěže vlády. Jsou to lidé zvláštního ražení, kteří působí pomocí skrytých sítí a front. V průběhu posledních devadesáti let byli zodpovědni za mnoho nehorázného falšování a lhaní. Antropogení globální oteplování není jejich první a jedinou lží.

V knize Peta Earleyho „Soudruh J“ jsme se dočetli, že „vědecká“ teorie nukleární zimy má původ v nařízeních, která vydal šéf KGB Jurij Andropov. Významným veřejným podporovatelem téze o nukleární zimě byl Carl Sagan, populární postava americké televize – zvlášť s ohledem na pověstnou studii TTAPS, která onu teorii údajně posílila. Bývalý důstojník KGB Sergej Treťjakov řekl Earleymu: „Nejsem vědec, s panem Saganem jsem se nikdy nesetkal ... ale opravdu jsem měl několik rozhovorů s bývalou představitelkou KGB odpovědnou za vědeckou propagandu v tomto období a ta mi opakovaně řekla, že za vytvoření celé báchorky o nukleární zimě odpovídala KGB, která její pomocí chtěla zabránit raketám Pershing [aby je Reagan nenechal rozmístit].“ Dále Treťjakov řekl: „Nevím, zda pan Sagan vůbec věděl, že za tou snahou stála KGB, ale v té se na propagandu o nukleární zimě dívali jako na vrcholný příklad toho, jak KGB na Západě vyvolala poplach pomocí vědy...“

Ovšemže může být velká technická lež s agenty KGB v pozadí nesmírně úspěšná. Lidské bytosti jsou stádními  živočich a když se jim bludné myšlenky představí jako populární a široce přijímané, dokáží si je snadno osvojit. Pak se jim davovou psychózou a autosugescí dostane širokého přijetí. Když studujeme nacistické Německo a sledujeme, jak rychle si Hitler a zvláštně schopní lidé, kteří se dali k nacistům, dokázali podmanit názory odborníků, šokuje nás to. Ale nemělo by. V moderních dobách se mezi lidmi neustále šíří velkolepé podfuky a podvodné ideologie. U nás takto jedna posedlost stíhá druhou. Pomocí vlastni intuice i smyslu pro rozpoznávání vzorů zjistíme, že poplašná zpráva o globálním oteplování se velice podobá té o nukleární zimě. U obou se uplatňují jak naprosto nevědecké počítačové modely, tak i zpolitizování vědy.

Stopy postav a peněz

Sledujeme-li stopu velké lži, vede nás to ovšem k otázkám týkajícím se lhářů samotných. Víceprezident Al Gore, hlavní propagandista globálního oteplování, zahájil svou kariéru jako politická loutka podnikatele Armanda Hammera, který byl ve spojení se Sověty. Kdo ví, co byl zač Hammer, ví něco i o Al Gorovi. Čtenáři by si měli rozhodně opatřit knihu Edwarda Jaye Epsteina „Akta: tajný příběh Armanda Hammera“, která ukazuje, že tento člověk pracoval pro sovětskou tajnou službu. Epstein pro to pečlivě nashromáždil jasné doklady. Takže genealogie globálního oteplování je přibližně tato: (1) sovětský agent Armand Hammer sponzoroval rodinu Gorových; (2) Albert Gore mladší sponzoroval lidmi vykonstruovanou teorii globálního oteplování; (3) tato teorie měla mocný negativní dopad na americké hospodářství; (4) tato teorie se prosazuje navzdory vědě, která dokazuje opak; (5) pokud se vědci proti tomu vzepřou, jsou často bojkotováni.

Al Gore je člověk myšlenkově průměrný, bez nějakých zvláštních schopností či ctností. Pokud knihy vydané pod jeho jménem napsal opravdu on, nelze je označit za literární díla. A mezi námi - nějakou skutečnou vědeckou hodnotu také nemají. Přesto se mu v tomto světě falešných postav a politických podvodů získat Nobelovu cenu. 10. prosince 2007 pak v norském Nobelově ústavu pronesl:

My lidé čelíme hrozivému stavu naší planety, který i během tohoto našeho setkání nabývá děsivé a ničivé moci. Existuje však i nadějná zpráva: je v našich silách vyřešit tuto krizi a zabránit ne sice všem jejím důsledkům, ale aspoň  těm nejhorším. Musíme ovšem jednat odvážně, rozhodně a rychle.

Na tuto odvážnou a rozhodnou aktivitu, kterou  Gore obhajuje, už doplatilo americké podnikání i daňoví poplatníci nesčetnými miliardami dolarů. A s hospodářským oslabením jde ruku v ruce vojenské - což je hlavním cílem poplašné fámy o globálním oteplování. Podle britského Guardianu nedávno Gore  stáhl nabídku nové a významné „zelené“ internetové domény, aby napomohl k prosazení organizace podporované Michailem Gorbačovem. Ti lidé mají samozřejmě svá korýtka pěkně hierarchicky utříděná.

A to jsem všechno nastínil sotva povrchově. Jeden badatel působící v Německu mi nedávno poslal stať „Globální problémy a budoucnost lidstva“ z roku 1982, v níž její autor, sovětský akademik Ivan Frolov, tvrdil, že „znečištění životního prostředí, zhroucení hospodářských soustav a úhyn mnoha druhů ... dosáhly nyní hrozivých rozměrů.“  Tyto „nebezpečné disharmonie ve vztazích člověka k přírodě jsou spjaty s ... kapitalistickou formou společnosti a ekonomiky ...“ a jejich vyřešení tudíž vyžaduje „zásadní přestavbu společnosti“. Takže jinými - a Evem Moralesem jasně pronesenými - slovy: ochrana životního prostředí je cestou k socialismu. „V důsledku nahromadění oxidu uhličitého, který zemi ze všech stran svírá jako skleněný poklop,“ napsal Frolov, „vyvstala hrozba nepříznivých změnklimatu, která může z naší modré planety udělat obrovský skleník ... s možnými katastrofálními účinky.“

Jako komunistický předák a budoucí člen politbyra zařadil Frolov lidmi vyvolané globální oteplování do jeho vlastního politického kontextu – o celé roky dříve, než se stalo hlavním tématem na Západě. Skutečnost, že Al Gore postupoval podle Frolovova plánu uplatňování environmentalismu jako politické zbraně, a že Gorovu rodinu podporoval Armand Hammer, by měla být čtenáři jistým ukazatelem, oč při globálním oteplování jde. Stejně jako v případě tvrzení bolivijského prezidenta Moralese má i zde globální oteplování posloužit jako ospravedlnění k tomu, abychom kapitalismus nahradili socialismem. V roce 1996 Michail Gorbačov tvrdil, že „hrozba krize životního prostředí vyústí v mezinárodní katastrofu, která otevře dveře Novému světovému řádu.“ A podle Frolovova výroku z roku 1982 „bude mít takový postup obrovský účinek, pokud jej bude možno použít i v mezinárodním měřítku v situacích, v nichž zájmy lidstva jsou ohroženy činností jednotlivců nebo organizací sledujících soukromé zájmy.” (Tučně Nyquist.)

Kontinuita starých cílů a prostředků

Dezinformace sovětů nejsou žádnou fantazií. Jsou faktem. Jakou falešnou informaci nám připraví zítra, zatím nevíme, ale ať to bude cokoli – budeme tomu věřit. Chruščov řekl při své návštěvě USA v roce 1959 americkému ministrovi zemědělství Ezrovi Taftu Bensonovi: „Vaše vnoučata budou žít v komunismu.“ Když se Benson pokusil o protiargument, Chruščov mu prý odpověděl: „Vy Američané jste tak naivní. Ne, nepřijmete ho naráz, ale budeme vás krmit malými dávkami socialismu tak dlouho , až se jednou probudíte a zjistíte, že už komunismus máte.“ Takové vychloubání plné sebedůvěry mohl vyslovit jen někdo, kdo už viděl hodně úspěšných operací.

Při průzkumu veřejného mínění v roce 2014 o sobě asi čtyřicet procent Američanů prohlásilo, že „v globální oteplování věří a dělá jim to starost“, zatímco jen každý čtvrtý se k tomu vyjádřil výrazně skepticky. Posledního ledna přinesly The New York Times zprávu: „Podle průzkumu, který uskutečnily The New York Times, Standfordská univerzita a nestranická skupina ochránců životního prostředí Zdroje pro budoucnost, podporuje drtivá většina americké veřejnosti včetně poloviny republikánů vládní akci zbrzdění globálního oteplování.“ Průzkum prý „ovlivní prezidentskou volební kampaň v roce 2016“. Podle jeho výsledků je nepravděpodobné, že by voliči dali hlas někomu, kdo si klade otázku, zda za globálním oteplováním stojí věda, nebo někomu, kdo o něm pochybuje.

Zmíněný průzkum naznačuje, že další americký prezident bude připraven podepsat zákony odpovídající teorii emise skleníkových plynů a globálního oteplování. Jediné, co ještě k ochromení našeho hospodářství schází, je, aby obě komory Kongresu ovládli demokraté. Podle Heritage Foundation byly předpisy, které ke zvládnutí globálního oteplování navrhla v roce 2008 Agentura pro ochranu životního prostředí, tak ujeté, že by ve skutečnosti znamenaly ztrátu celých biliónů dolarů a miliónů pracovních míst. Nevíme, jak úzké východisko by nám po zavedení těchto předpisů zbývalo. Skutečnost, že někteří vládní představitelé jsou doslova šílení a že je do takového stavu dostali vlivoví agenti pracující pro nepřátelskou cizí mocnost, nevyvolává nikde debatu ani podezření. Lidé jsou o existenci těchto vlivových agentů a jejich práci tak dokonale neinformováni, že to jen zřídka přichází v nějaké souvislosti na přetřes. Dojde k tomu jedině tehdy, až si uvědomíme obrovský dosah podvodu s globálním oteplováním a teprve až uvažování nás všech zasáhne poznání, odkud tento podvod pramení a co sleduje.

Projevy povahy moci jsou zřetelné

Ano, působí zde nějaká moc. Jak jinak by mohla lživá myšlenka zvítězit nad fakty, rozumem, zdravým uvažováním a naší každodenní zkušeností s počasím? Milióny lidí na obou polokoulích zakusily nyní studené zimy a chladná letní období. Jak to vysvětlují ty davy lidí posedlých globálním oteplováním? Ovlivňuje to prý „polární vír“. Ano, to je ono! Zimy se stávají studenějšími, protože se planeta otepluje. A pokud věříte tomu nesmyslu s polárním vírem, asi by vám neměli dovolit hlasovat nebo řídit těžké stroje. Jeden sovětský občan o tom řekl něco, co bychom si měli zapamatovat: Velká lež jedince nejen trýzní, ale svou stupidností jej aktivně ponižuje. Čím je nehoráznější, tím více snižuje hodnotu individua, neboť mu dokazuje, že na jeho rozumu vůbec nezáleží.

Dochází i k ničení kariéry mnoha lidí, kteří proti globálnímu oteplování aktivně argumentují. Neměli bychom přehlédnout, že i to patří k sovětskému stylu. Ničení těch, kteří nesouhlasí - a nikoli snad jen argumenty, nýbrž úředním trestáním - je pro totalitní režimy typické. Vědců nesouhlasících s globálním oteplováním je hodně, jenže je aktivně zastrašují lidé, kterým chybí morálka i bezúhonnost. Stále méně a méně vědců má chuť otevřít ústa, protože si mohou snadno domyslit, jaké to bude mít následky. Jako příklad vědců pronásledovaných kvůli nesouhlasu s globálním oteplováním bychom mohli uvést profesora Murryho Salbyho v Austrálii a dr. Roberta Cartera. Je možno zmínit i případ dr. Caleba Rossitera, výpomocného profesora Americké univerzity, kterého jedno pokrokové myšlenkové centrum vloni připravilo o místo, protože dal veřejně najevo pochyby o globálním oteplování. Lennart Bengtsson, který učí na univerzitě v anglickém Readingu, říká, že  se obává,o svou bezpečnost vzhledem k akademickému honu na čarodějnice, který pořádají američtí aktivisté globálního oteplování. Tyto a další příběhy jsou jen povrchním nástinem. V souvislosti s tím vším si žel můžeme všimnout, že se užívá termínu „maccarthismus globálního oteplování“. I v tomto směru, kdy dochází k pokusům odhalit podlou taktiku zastrašování a cenzury, se žel dostáváme do léčky, neboť si osvojujeme  nálepkovací způsob mluvy nepřítele – která byla právě tím, co přede vším ostatním toto umožnilo: totiž zničení senátora Josepha McCarthyho a onen dávný zvrat propagandy, kdy se taktika nepřátel McCarthyho připisuje právě jemu!  Vzhledem k tomu, že jsme navyklí na nesprávné vnímání dějin, nevím, jak bychom se mohli bránit podvratné taktice – ledaže si uvědomíme její dějiny a osoby, které už se staly její obětí. (Viz nedávnou úvahu Diany Westové.)

A jaký z toho plyne závěr? Musíme uznat, že zelená je nová verze rudé. Ano, není o tom pochyb. A to je proč se generální tajemník Komunistické strany Sovětského svazu Michail Gorbačov stal hlavou Mezinárodního zeleného kříže. Proto nejvýše postavení agenti Kremlu v Americe podporují globální oteplování. Zde máme svědectví o moci komunismu ve Spojených státech. Mnoho čtenářů si samozřejmě bude myslet, že tento rozbor je paranoidní. Tak tedy – už dávno jsme přestali proti podvratné aktivitě komunismu bojovat. Vzhledem k tomu bychom měli počítat s tím, že se s komunisty setkáme v Bílém domě, v Kongresu, na federálních úřadech. Měli bychom očekávat, že je najdeme v republikánské straně a jako pisatele zaplňující stránky National Review (konzervativní týdeník – pozn. red.). Dnes nás naše vláda krmí báchorkami o tom, že studené zimy jsou důsledkem globálního oteplování a že nám íránské atomové bomby zaručí větší bezpečnost. Pátrat po původu těchto pohádek a vyvodit z nich správný závěr – to není žádná paranoia. To je cesta k uzdravení.

 

Komentář uveřejněn k 12. dubnu 2015. Převzato se souhlasem autora. Pro KONZERVATIVNÍ LISTY přeložila Ivana Kultová. Mezititulky redakční.

Sledujte:



Copyright © 2014. All Rights Reserved.